De Ziua Mondiala a Sanatatii, alege servicii medicale la cele mai inalte standarde


\r\n

Ingrijirea medicala preventiva si tratamentul medical protejeaza comunitatile de boli si contribuie la dezvoltarea unei societati sanatoase, stabile si prospere. Celebrarea eforturilor medicale la nivel global se face, in fiecare an, pe data de 7 aprilie pentru a comemora infiintarea, in 1948, a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), cu titlul de organism suprem de directie si coordonare in sfera sanatatii publice. Aceasta masura a fost luata la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ca urmare a necesitatii existentei unui organism interguvernamental al sanatatii, responsabil la nivel global. In fiecare an, OMS semnaleaza un subiect de interes international, iar in 2018 tema stabilita este Acoperirea universala a sanatatii: toata lumea, pretutindeni.

Ziua Mondiala a Sanatatii este ocazia perfecta pentru informarea despre problemele medicale presante la nivel global, raspandite la nivel national, si despre responsabilitatile pe care fiecare persoana le are fata de sanatatea sa si a celor dragi. Accesarea serviciilor medicale de calitate reprezinta una dintre prioritatile fiecarui om, ceea ce face ca o asigurare privata de sanatate sa fie alegerea potrivita.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor crescande in materie de asigurare medicala, institutii acreditate au preluat responsabilitatea de a oferi premisele potrivite si cele mai bune sanse de a accesa servicii si doctori specializati, oriunde pe Glob. In acest sens a fost creata si asigurarea privata MediHelp, cu acces la o retea de peste 425.000 de clinici private din intreaga lume.

Comparativ cu celelalte tari europene, romanii se afla in randul pacientilor neasigurati privat, alegand acoperirea pe care o ofera statul. Cu toate acestea, se observa o schimbare in ultimii ani, intrucat tot mai multe persoane isi doresc servicii medicale de calitate, timp redus de asteptare si personal dedicat. Astfel, acestia aleg sa se informeze cu privire la cel mai potrivit plan medical pentru nevoile personale si sa contacteze asiguratorii pentru a afla mai multe detalii. Dintre principalele intrebari ale persoanelor care isi doresc sa acceseze aceste servicii la cele mai inalte standarde, se amintesc urmatoarele 5:

1. Ce este o asigurare medicala si cum o pot folosi?

Asigurarea de sanatate privata de la MediHelp ofera acoperire atat in situatii de urgenta, cat si in cazul investigatiilor preventive, precum vizitele anuale la doctor. Mai mult decat atat, in functie de asigurarea aleasa, aceasta poate acoperi investigatii si tratamente in cazul problemelor medicale grave, care cer costuri extrem de mari: cancer, transplant de tesut si organe, boli cronice. Intrucat experienta pacientilor este importanta, fiecare asigurat dispune de un consultant care il asista in cazul in care acesta are nevoie de indrumari si suport.

2. Cum stiu ca am nevoie de asigurare de sanatate privata?

Cu totii avem nevoie de ingrijiri medicale la un moment dat pe parcursul vietii, ceea ce face necesar un plan eficient de asigurare care sa permita pacientului sa se concentreze pe insanatosire si nu pe acoperirea costurilor.

3. Pot alege un spital diferit de cele aflate in lista companiei asiguratoare?

Planurile de asigurare privata pun la dispozitia asiguratilor o gama variata de specialisti si spitale, insa acest lucru nu limiteaza alegerile pacientului. In acest context, compania poate intermedia plata directa a facturilor.

4. Care este sistemul de plata?

Compania de asigurari pune la dispozitia beneficiarului un sistem de plata flexibil: lunar, trimestrial, semestrial sau anual, tinand cont de preferintele acestuia. In functie de planul ales, un asigurat investeste de la 2 pana la 7 euro pe zi pentru servicii medicale efectuate doar pe teritoriul Europei si incepand de la 3 pana la 40 de euro pe zi pentru servicii atat in Europa, cat si oriunde pe glob.

5. Exista un plan care acopera tratamentele pentru cancer?

Asigurarile de sanatate, in functie de planul ales, acopera partial sau integral investigatiile si tratamentul pentru cancer. Tot in acest sens, pacientul poate alege NESACard, care asigura investigatiile medicale initiale, suport in navigarea medicala si second opinion - in cazul unui diagnostic cu cancer.

Asigurarea de sanatate ii ofera beneficiarului certitudinea acoperirii cheltuielilor medicale in baza planului agreat initial, permitandu-i accesul atat la servicii medicale de calitate superioara pentru preventie, cat si pentru probleme medicale grave. Asadar, asigurarea medicala este o investitie pe termen lung de a carei beneficii poate profita orice persoana interesata de sanatatea sa si a celor dragi.

Sursa: http://www.who.int/campaigns/world-health-day/2018/key-messages/en/

 
Numele prietenului:
Email-ul prietenului:
Numele tau:
Email-ul tau:
Mesaj:
 
*Cod verificare
 


Voteaza
Ratting
5

    » Pentru a lasa comentarii trebuie sa fi autentificat(a). Click aici!

Articole pe aceeasi tema

9 idei pentru o nunta unica

9 idei pentru o nunta unica

Afla cum sa personalizezi decorul nuntii, materialele printate si alte detalii ale nuntii pentru a avea o nunta unica.
(...citeste tot)
Decoratiuni de nunta in culori pastelate

Decoratiuni de nunta in culori pastelate

Rozuri, bleu-uri, lilauri, nuante de galben sau verde, ai de unde alege cand vine vorba de variantele mai discrete si mai feminine ale unor culori aprinse
(...citeste tot)
5 tematici de nunta pe care sa le iei in considerare in 2013

5 tematici de nunta pe care sa le iei in considerare in 2013

Esti in cautarea de idei pentru tematica nuntii? De la tema anilor ''''20, pana la romanticismul din Visul unei nopti de vara, iata 5 tematici de nunta care-ti vor transforma nunta din perfecta in incredibila.
(...citeste tot)
6 propuneri de decoratiuni pentru nunta primavara

6 propuneri de decoratiuni pentru nunta primavara

Nunta primavara are ceva cu totul si cu totul special. Soarele iti da o stare de bine, culorile incep sa prinda contur si in aer pluteste o atmosfera de iubire.
(...citeste tot)