Conservarea buchetului de mireasa


Afla care sunt metodele profesioniste si cele pe care le poti face chiar tu pentru a-ti conserva buchetul de mireasa.

Conservarea buchetului de mireasa

Asigura-te ca florilor din buchetul de nunta nu le va pierii frumusetea citind acest ghid al conservarii buchetului. Un buchet conservat este atat un memento al zilei nuntii cat si o piesa decorativa pe care sa o tii in casa.

Conservarea profesionista buchetului de mireasa

In afara exista firme care se ocupa cu acest lucru.

Exista 3 metode: folosirea gelului cu bioxid de siliciu (o metoda de uscare cu o substanta de silicon), prin presare (presarea fiecarei flori din buchet si inramarea buchetului) sau prin uscarea prin inghetare ( profesionistii pulverizeaza buchetul cu amidon pentru a mentine culorile si apoi "coc" buchetul in frigider).

Daca este evitata umiditatea, soarele direct si lampile puternice cu halogen, florile conservate cu aceste metode pot dura chiar o viata intreaba.

Conserva-ti singura buchetul de mireasa!

Daca vrei sa-ti conservi singura buchetul de mireasa nu trebuie sa-l tii in lumina solara directa. Fa mai multe poze buchetului din diferite pozitii, intrucat pentru a-l usca trebuie sa strici aranjamentul floral. Dupa nunta pune buchetul intr-o punga sigilata. Punga trebuie bagata apoi in frigider pentru o noapte. Florile trebuie uscate inainte de a-si pierde de tot din prospetime.

Taie tulpinile florilor pentru a avea o lungime intre 5 si 8 cm. Intinde florile pe o suprafata plata. Fa rost de recipiente cu capac care se poate sigila, recipiente suficient de mari incat sa incapa cateva flori. Pune in fiecare recipient pulbere de bioxid de siliciu. Acesta ajuta la absortia apei din flori. Apoi pune florile asemanatoare in acelasi recipient, intrucat acestea se vor usca in acelasi timp. Asigura-te ca florile au suficient spatiu intre ele si nu se ating una de cealalta.

Pasul urmator este sa pui mai multa pulbere de bioxid de siliciu in jurul florilor. Inchide recipientele si pune-le in locuri reci si uscate.

Verifica florile o data la 3 zile. Florile mai mici au nevoie de 3 zile sa se usuce, in timp ce florile mai mari au nevoie chiar si de o saptamana.

Dupa ce florile s-au uscat trebuie sa indepartezi usor pulberea.

Cu ajutorul fotografiilor de la nunta poti reface buchetul. Dupa ce pui la loc toate florile pulverizeaza buchetul cu un spray pentru flori uscate, poti folosi chiar fixativ. Acest spray va proteja florile.

O alta varianta pentru uscare este sa atarni florile. Florile insa vor arata altfel decat in cazul uscarii cu siliciu, adica vor fi mai tepene iar culorile mai pale. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa atarni buchetul cu capul in jos intr-un loc rece, de exemplu intr-un dulap timp de o saptamana. O data ce florile se usuca complet le poti pulveriza cu spray pentru flori uscate sau cu fixativ.

 
Numele prietenului:
Email-ul prietenului:
Numele tau:
Email-ul tau:
Mesaj:
 
*Cod verificare
 


Voteaza
Ratting
5

    » Pentru a lasa comentarii trebuie sa fi autentificat(a). Click aici!

Articole pe aceeasi tema

6 tipuri de buchete de mireasa

6 tipuri de buchete de mireasa

A venit timpul sa-ti alegi buchetul de mireasa si parca nu ai vrea sa fie chiar unul simplu. Afla care sunt tendintele in materie de buchete de mireasa.
(...citeste tot)
10 buchete de mireasa de la nuntile din Romania

10 buchete de mireasa de la nuntile din Romania

Am vazut ce buchete de mireasa se poarta anul acesta in general, dar sa vedem si ce buchete de mireasa aleg miresele din Romania.
(...citeste tot)
8 buchete primavaratice de mireasa

8 buchete primavaratice de mireasa

Daca ai spus Da! anotimpului primvara pentru a sarbatorii ziua nuntii, iata propunerile noastre de buchete de mireasa primavaratice.
(...citeste tot)
8 buchete de mireasa din tandafiri si bujori

8 buchete de mireasa din tandafiri si bujori

Iti plac trandafirii, dar adori si bujorii? Imbina aceste splendide flori intr-un buchet de mireasa.
(...citeste tot)
7 buchete colorate de mireasa

7 buchete colorate de mireasa

Vrei un buchet de mireasa care sa te faca sa-ti dea o stare de bine si sa te faca sa zambesti? Ai nevoie de unul colorat, care sa emane energie pozivita din toate culorile florilor.
(...citeste tot)