Ce trebuie sa stii despre gravarea verighetelor


Daca vrei sa-ti personalizezi verighetele, gravarea sau inscriptionarea este o optiune populara si la indemana.

Daca vrei sa-ti personalizezi verighetele, gravarea sau inscriptionarea este o optiune populara si la indemana.

Traditia incriptionarii versurilor din poezii pe verighete isi are originile in perioada Medievala. Astazi metoda este una dintre cele mai folosite pentru personalizarea verighetelor.

Cum se graveaza verighetele

Cel mai usor ii ceri bijutierului de unde ai cumparat verighetele sa le graveze, cu observatia de a scrie corect textul. Daca bijutierul nu poate grava, macar te va indruma catre un gravor. Cand mergei cu verighetele la gravat cere modele de verighete gravate, ca sa-ti dai seama daca iti place sau nu felul gravarii. Daca te hotarasti, intreaba si cat timp dureaza gravarea.

Costul se stabileste in functie de numarul de caractere, fontul folosit si daca este gravat manual sau la masina. Gravarea manuala poate costa de 5 ori mai mult decat cea la masina, dar adauga elementul unicitatii.

Gravare verighete

Exista si inele pe care insa nu se poate grava nimic, fiind prea subtiri, mai putin de 3 mm. Verighetele care au intre 4 si 6 mm sunt ideale pentru a fi gravate, iar daca sunt mai late, se poate grava chiar si pe doua randuri.

Asigura-te ca verighetele sunt suficiente de late incat sa fie iligibil mesajul, caci daca textul este inghesuit nu va arata prea bine.

Trebuie sa iei in considerare si tipul de verigheta. Daca este din aur, gandeste-te sa-l gravezi manual. Aurul este mai usor de gravat manual decat platina sau celelalte metale, pentru care se foloseste gravarea cu laser.

Daca vrei sa gravezi altceva decat numele partenerului sau data nuntii, te poti inspira din ideile noastre.

 
Numele prietenului:
Email-ul prietenului:
Numele tau:
Email-ul tau:
Mesaj:
 
*Cod verificare
 


Voteaza
Ratting
4.25

Comentarii

  • Laura Onea
    Laura Onea: Si eu as grava verighetele si as pune numele de alint sau modul nostru de a ne spune ca ne pupam :)
    17 Sep 2012 la 17:42

  • » Pentru a lasa comentarii trebuie sa fi autentificat(a). Click aici!