Tortul de nunta - conservarea primului etaj
Dupa nunta unele persoane aleg sa-si conserve etajul superior al tortului pentru al manca la aniversarea primului an de la nunta. Daca nu vrei sa-l conservi dar ai dori ca la sarbatorirea primului an de casatorie sa mananci dintr-un tort ca cel pe carel-ai avut la nunta poti cere cofetarului sa-ti faca unul mult mai mic. In cazul in care te intrebi cum poti conserva stratul superior al tortului citeste mai departe.
Traditia dateaza din secolul al 19-lea si era adoptata de cuplurile care doreau sa savureze inca o data tortul si in acelasi timp sa-si aduca aminte de ziua nuntii lor.
Valabilitatea tortului
Unele torturi se congeleaza mai bine decat altele. Cu cate ingredientele tortului sunt mai delicate, cu atat mai uscat va deveni tortul in congelator. Torturile care tin mai mult sunt cele din ciocolata, alune, migdale si tortul de morcovi. In schimb urmatoarele torturi nu vor rezista prea mult in congelator: tortul de frisca si cel cu fructe proaspete.
Sfaturi
Pune deoparte orice ornamente fragile si mari cum ar fi figurina sau florile.
Pune tortul in congelator intre 20 minute si 3 ore, pana acesta devine ferm.
Acopera toata suprafata tortului cu foie de plastic evitand sa creezi bule de aer. Infasoara apoi tortul cu doua straturi de aluminiu.
Pune tortul in recipiente vidate si lasa-l timp de un an.
Bucura-te de tort
Cu o zi inainte de aniversarea primului an de la casatorie , incepe sa decongelezi tortul prin transferarea lui din congelator in frigider.
Dupa doua ore scoate tortul din recipient si folii. Lasa tortul in frigider pentru a se decongela.
Adu tortul la temperatura camerei inaite de a-l consuma.