Planuirea meniului de nunta
Daca nu ai planificat niciun meniu pentru un eveniment mare inainte, aceasta sarcina poate fi chiar descurajanta. Nu te ingrijora - urmateste pas cu pas acest ghid pentru a planui meniul de nunta si pentru a economisi bani.
Iata cum:
1. Perioada din an si ora
Gandeste-te la data din an si la ora cand vei avea receptia. Vei avea o masa minunata intr-o dupa-amiaza de vara sau o cina eleganta intr-o seara de iarna? Aceasta decizie va fi importanta si va depinde si de disponibilitatea localului ales.
2. Costul
Daca ai un buget foarte restrans mai degraba organizeaza o petrecere stil cocktail unde sa servesti hors d'oeuvres sau o petrecere eleganta de dupa-amiaza unde sa servesti sandvisuri, prajiturele si diferite produse de patiserie. Tine minte: cu cat vei alege mai multe feluri de mancare cu atat mai scump va fi meniul.
3. Recomandarile bucatarilor
Intreaba managerul restaurantului sau pe bucatar ce ti-ar recomanda. Colaboreaza cu el pentru a realiza un meniu care se inscrie in limitele bugetului.
4. Ofera varietate
Pune pe cateva mese mancare care poate fi servita cu degetele fie rece fie calda. In plus, pune cativa cheneri sa mearga printre mese cu tavi de aperitive. Aceste lucru va da posibilitatea invitatilor fie sa se serveasca de pe mese fie sa astepte chelnerii sa treaca pe langa ei, mai ales daca sunt intr-o discutie aprinsa.
5. Reteta preferata
Meniul ar trebui sa reflecte ceva din gustul vostru personal, asa ca intreaba bucatarul daca poate include cateva feluri de mancare preferate de voi sau de familia voastra.
6. Mancaruri din alte culturi
Daca nunta aduce laolalta diferite culturi atunci incearca sa incluzi in meniu feluri de mancare din fiecare cultura. Acest lucru va ajuta invitatii sa se imprieteneasca si sa discute asupra experientelor culinare impartasite.
7. Degustare
Mergi si degusta felurile de mancare, pentru a alege cele mai gustoase mancaruri si pentru a nu avea surprize neplacute.
8. Fii o gazda atenta
Unii invitati pot avea anumite regimuri alimentare (vegetarieni) , asa ca nu uita sa spefici acest lucru bucatarului.
Comentarii
- Adriana R: Meniul totdeauna va fi un subiect foarte discutat.Oamenii sunt diferiti,deci au mancaruri preferate diferite.Trebuie sa ai grija sa se potriveasca anotimpului.25 Aug 2009 la 13:13
- Anca Ciobanu: Am fost la o nunta in week-end si au venit mai multi invitati d ecat se asteptau si au mai furat de pe celelalte farfurii ca sa faca portii,ceea ce inseamna ca nu am avut meniurile la fel :))25 Aug 2009 la 12:21
- Adela Dinules: Este foarte bine sa nu te zgarcesti cand vinevorba de nunta ta ! e un eveniment unic la care trebuie sa ai tot ce iti doresti ! Si invitatii trebuie sa se simta bine25 Aug 2009 la 11:47