Meniu de nunta cu flori
Miresele care aleg sa incorporeze flori naturale in meniul de nunta de regula merg pe ideea, devenita clasica, de a decora tortul miresei cu flori care sa se asorteze cu buchetului miresei sau aranjamentele florale de pe centrul mesei.
De regula de folosesc flori comestibile precum trandafirii, violetele, panselutele sau liliacul, dar unele cupluri aleg torturi decorate cu flori necomestibile. Aceste sunt indepartate cand tortul este taiat, de fapt cam toate ornamentele florale sunt indepartate din cauza faptului ca multe flori nu prea au gust bun, decat daca sunt date prin zahar.
Totusi florile pot fi puse si pe alte mancaruri sau deserturi in afara de tortul miresei. In momentul de fata florile au inceput sa se gaseasca si in anumite feluri de mancare din meniul de nunta.
Gatitul cu flori a revenit la moda avand o lunga istorie. In Roma Antica, China, India si Orientul Mijlociu se obisnuia sa se gateasca cu flori. Florile comestibile erau populare in era Victoriana in timpul domniei reginei Victoria.
Gatitul cu flori este o idee interesanta care poate adauga acel ceva inedit si acea pata de culoare meniului de nunta. Daca mergi pe aceasta cale asigura-te ca bucatarul are experienta in gatitul cu flori pentru a evita lucrurile ca intoxicatia cu mancare sau otravirea cu pesticide. Acest lucru este important intrucat desi multe flori sunt comestibile, nu toate sunt cultivate pentru a fi mancate. Foloseste flori crescute organic sau flori cultivate special pentru a fi consumate.
Poti face salate cu panselute, limonada cu lavanda, biscuiti cu rozmarin, somon la gratar cu sos vinaigrette cu nasturei.
Indiferent de ce reteta alegi, asigura-te ca florile sunt puse in cantitati mici, intrucat acestea functioneaza ca ierburile puse prin mancaruri. Au gusturi puternice si pot fi dificil de digerat in cantitati prea mari.