Lista de invitati - factori de luat in seama
invitati - factori de luat in seama " src="http://www.planificarenunta.ro/images/articole_poze/ecru.jpg" alt="Lista de invitati - factori de luat in seama " width="250" height="193" />
Atunci cand realizezi lista de invitati ia in seama si realizarea unei liste de baza si a unei liste de rezerva si numarul invitatilor din partea celor doua famili.
Lista de baza si lista de rezerva
O metoda pentru a te asigura ca inviti cat de multe persoane poti, dar nu depasesti numarul stabilit este sa ai o lista de reverva cu persoane pe care le inviti doar dupa ce ai primit raspunsuri negative din partea invitatilor de pe lista de baza. Acest lucru inseamna ca trebuie sa trimiti invitatiile persoanelor de pe lista de baza cu 8 sau 10 saptamani inainte de nunta. Lista cu invitati de rezerva trebuie sa o ai pregatita atunci cand persoanele de pe lista principala incep sa-ti raspunda ca nu pot veni.
Partea proasta a acestei abordari este riscul de a rani sentimentele invitatilor, mai ales daca acestia realizeaza ca nu au fost prima alegere. Pentru a evita acest lucru, asigura-te ca nimic de pe invitatie sau de pe plic nu indica lista de baza sau lista de rezerva, si nu trimite invitatii prea aproape de data nuntii.
Din partea miresei sau din partea mirelui
In general se spune ca familia care plateste mai mult din cheltuielile de nunta invita cele mai multe persoane la nunta.
Cea mai simpla abordare este ca fiecare set de parinti sa invite acelasi numar de persoane sau un numar proportionat cu fondurile cu care contribuie la costul nuntii.
Daca parintii sau socrii tau trebuie neaparat sa invite mai mult decat numarul de persoane stabilit, ia in considerare sa le ceri mai multi bani pentru a acoperi costurile avnad grija sa nu depasesti capacitatea localului.
Invitatii invitatilor
Este tentant sa limitezi lista prin neivitarea peroanelor singure cu invitati. Dar daca aceste persoane sunt casatorite, logodite, traiesc cu cineva sau sunt intr-o relatie de lunga durata, trebuie sa inviti si partenerul, chiar daca nu ai auzit vreodata de el. In plus, pe invitatie nu trebuie sa scrii "si invitatul tau"ci trebuie sa specifici numele persoanei.
Subiectul invitarii copiilor
Includerea copiilor in lista de invitati este o alegere personala. Unele cupluri nu-si imagineaza sa se casatoreasca fara sa-I include pe cei mici, pe cand altele nici nu vor sa-i vada pe copii la evenimentul lor elegant. Indiferent de alegerea ta tine minte ca meniurile pentru copii sunt de regula mai ieftine, dar copiii au nevoie de mai mult spatiu, adica spatiu de luat masa si spatiu de jucat.
Comentarii
- Mihaela G: subiect tabu lista de rezerva, se face dar nu se spune05 Oct 2009 la 17:34