Cum sa usurezi conversatiile dificile
Deschide liniile comunicarii
Cere ajutorul partenerului pentru a gasi impreuna o solutie echilibrata a subiectului dificil. Acest lucru ajuta la diminuarea caracterului defensiv al unei persoane si face persoana in cauza mai dispusa participarii.
Fii recunoscator pentru bunavointa partenerului de a vorbi
Multumeste-i partenerului ca vrea sa discute atat la inceputul cat si la sfarsitul conversatiei. Discutia va deveni astfel un efort de echipa si va face urmatoarea conversatie dificila sa fie mai usoara.
Stabiliti o limita de timp
Este important ca vorbiti, dar nu trebuie sa va obositi unul pe celalalt. Intre 30 de minute si o ora este suficient timp in care sa va spuneti parerea asupra conflictului. Daca trebuie sa continuati converatia rezervati-va timp in alta zi, in asa fel lucrurile nu vor ramane nediscutate.
Faceti un compromis
Va place sau nu, in general compromisurile sunt foarte des intalnite in cadrul relatiilor. Sa oferi partenerului ceea ce are el nevoie nu inseamna sa renunti la tine. Important este ca aceste compromisuri sa vina din partea amandorura.
Accepta ca nu ai dreptate
Conversatiile dificile nu se termina intotdeauna precum ai vrea tu. Cateodata o scuza sau schimbarea parerii este calea de a incheia un conflict. Nu e deloc sanatos sa porti pica pentru ca nu au iesit lucrurile exact cum doreai tu.
Intelege componenta emotionala
Conversatiile dificile pot scoate la iveala tot felul de sentimente. E bine sa nu te lasi prea mult dus de val, mai ales ca iti poti pierde controlul si poti ajunge sa faci lucruri pe care mai apoi le vei regreta, cum ar fi recurgerea la violenta.
Dupa ce ati avut conversatia, treceti in revista ce ati decis, cadeti de acord asupra concluziei si spune-i partenerului ca inca il iubesti.