Criterii pentru alegerea bisericii


Ia in seama urmatorii factori atunci cand iti alegi biserica pentru cununia religoasa.

Criterii pentru alegerea bisericii

Ia in seama urmatorii factori atunci cand iti alegi biserica pentru cununia religoasa. De regula nasii aleg biserica si platesc tot ce tine de biserica, dar daca aveti vreo biserica sau vreun preot preferat le puteti spune.

In primul rand daca biserica nu dispune de anumite lucruri vorbeste cu preotul daca le poti aduce tu. Printre aceste lucruri se numara covor rosu, flori, vaze, stalpi cu falduri. De asemenea daca vrei ca atunci cand iesi din biserica sa fii intampinat cu orez sau confeti intreaba preotul care daca iti permite acest lucru.

In functie de preot

Cei mai in varsta iti vor spune ca se alege preotul si nu biserica. In primul rand daca mergi la un anumit preot de cand erai mica sau de cativa ani buni, e normal ca el sa-ti oficieze si sluja de cununie.
Un alt factor este felul cum canta preotul. Nu toti preotii au vocea frumoasa si te poti trezi ca invitatii incep sa-si dea coate in timpul slujbei, atunci cand preotul incepe sa cante. De aceea este recomandat sa mergi la o sluja obisnuita sa vezi cum se descurca preotul la acest capitol.

In functie de buget

Ghideaza-te in alegerea bisericii si in functie de buget. Biserica, catedrala si manastirea au preturi diferite. Numarul preotilor care oficiaza nunta, corul, florile si alte facilitati vor creste costul bisericii.

In functie de decor

In functie de numarul de invitati care vin la cununia religioasa trebuie sa iei in vedere dimensiunile bisericii. Aspectul impunator este un plus, asa ca alege o biserica care are coloane inalte, vitralii si picturi frumoase.

De preferat este sa optezi pentru o biserica cu o frumoasa gradina in care se gasesc flori, copaci impunatori, sculpturi din piatra si eventual cateva bancute, pentru ca fotografiile de la biserica sa aiba sa fie realizate intr-un cadru placut.

Alte criterii

O slujba de cununie nu este completa daca nu este acompaniata de un cor, asa ca existenta corului este un factor important in alegerea bisericii. Daca esti catolica biserica ar trebui sa dispuna de orga.

Sa fie aproape de restaurant.

Sa fie intr-o zona linistita.

Sa existe locuri de parcare in zona.

Observatie: exista locatii de nunta in palate sau castele care au capele, unde se pot oficia nunti, asa ca daca aveti posibilitatea de a va face nunta intr-o asemenea locatie intrebati de capela.

 
Numele prietenului:
Email-ul prietenului:
Numele tau:
Email-ul tau:
Mesaj:
 
*Cod verificare
 


Voteaza
Ratting
5

    » Pentru a lasa comentarii trebuie sa fi autentificat(a). Click aici!

Articole pe aceeasi tema

7 lucruri pe care sa le faci dupa ce te-ai logodit

7 lucruri pe care sa le faci dupa ce te-ai logodit

Cu tot entuziasmul logodnei probabil nici nu stii de unde sa incepi, asa ca iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.
(...citeste tot)
Adevaruri despre mentinerea relatiilor

Adevaruri despre mentinerea relatiilor

Este usor sa faci dintr-o relatie ceva mai complicat decat este deja. Iata cateva reguli de baza care vor mentine pe drumul cel bun relatia voastra.
(...citeste tot)
3 intrebari pe care sa nu le pui proaspetilor casatoriti

3 intrebari pe care sa nu le pui proaspetilor casatoriti

Iata ce intrebari ar putea strica buna dispozitie proaspetilor casatoriti.
(...citeste tot)
Cum sa reduci amprenta de carbon la nunta

Cum sa reduci amprenta de carbon la nunta

Afla cateva recomandari pentru organizarea nuntii cu efecte nocive reduse asupra mediului.
(...citeste tot)
Ce sa nu posteze miresele pe Facebook

Ce sa nu posteze miresele pe Facebook

Zecile de posatari pe Facebook despre ziua nuntii pot deveni sacaitoare.
(...citeste tot)