Cadourile de nunta - reguli de eticheta


Urmatoarele sfaturi sunt menite sa te ajute sa nu jignesti fara sa vrei invitatii atunci cand vine vorba de cadouri.

Oferirea si primirea cadourilor de nunta este o traditie veche. Totusi este si una dintre zonele unde regulile de eticheta sunt incalcate cel mai des. Urmatoarele sfaturi sunt menite sa te ajute sa nu jignesti fara sa vrei invitatii atunci cand vine vorba de cadouri.

Invitatii nu sunt obligati sa ofere cadouri, cu toate ca majoritatea o fac. O invitatie la nunta este o ceCadouri de nunta - reguli de etichetarere pentru invitati sa participe la sarbatorirea fericitului eveniment si nu ar trebuie sa fie despre cat de multe cadouri veti primi. Daca un invitat are probleme financiare sau dintr-un alt motiv nu va poate oferi un cadou nu va suparati.

Nu include lista de cadouri in invitatie si nici nu mentiona de vreun cadou in nici intr-un fel in invitatie. Lista de cadouri presupune ca tu sa indici lucrurile pe care vrei sa le primesti dintr-un anumit magazin. Cei de la magazin te vor incuraja sa pui cartea de vizita a magazinului in plicul invitatiei pentru ca este bine pentru afacerea lor. Totusi nu este de bun simt sa faci asa pentru ca multi invitati s-ar simti jigniti.

Nu le spune invitatilor ca vrei bani sau ca vei avea casuta banilor la receptie. In plus nu ar trebuie sa mentionezi nimic de cadouri sau sa le sugerezi invitatilor ca vrei un anumit cadou.

Invitatii vor alege un cadou in functie de cat de bine va cunosc si de bugetul lor. Invitatii nu sunt obligati sa acopere costul meniului, in plus nici nu ar trebui sa stie cat a costat receptia.

Mesaje de multumire

Trimite mesajele de multumire la mai putin de 3 luni de la nunta. Daca primiti cadouri inainte de nunta scrie imediat un biletel de multumire si trimite-l dupa nunta pentru a nu cumva sa uiti persoana.

Returnarea cadourilor

Daca returnezi cadouri, nu mentiona acest lucru celor care ti le-au dat, decat daca e absolute necesar. Daca primeste 5 seturi de ceai identice, vei fi nevoita sa afli unde trebuie sa returnezi cadourile. In situatia in care nu-ti place vreun cadou, culoarea sau designul acestuia nu-l jigni pe cel de la care l-ai primit prin transmiterea faptului ca nu-ti place ce ti-au ales. Multumeste-le pentru cadou si atat.

 
Numele prietenului:
Email-ul prietenului:
Numele tau:
Email-ul tau:
Mesaj:
 
*Cod verificare
 


Voteaza
Ratting
5

Comentarii

 • Adriana R
  Adriana R: De obicei,se dau cadouri la nuntile din zona mea.Ceva legat de bucatarie,de-ale casei:vase,lenjerii de pat.E frumos sa primesti cadouri.
  24 Aug 2009 la 09:55
 • violeta vlasceanu
  violeta vlasceanu: n-as returna niciodata un cadou oricat de urat ar fi . un cadou e un cadou. la noi nu se practica sa trimiti cadoul de nunta inainte ci in ziua oficializarii cununiei asa ca riscul returnarii cadoului in caz de anularea nuntii e destul de mic
  23 Aug 2009 la 15:25
 • ana vasilescu
  ana vasilescu: eu stiu ca se duce un cadou atunci cand se face cununia civila.
  15 Aug 2009 la 18:29
 • Anca Ciobanu
  Anca Ciobanu: Ar fi bine ca cie care ti-au facut un anumit dar sa-l vada in casa ta dupa ce te-ai casatorit.
  14 Aug 2009 la 19:06

 • » Pentru a lasa comentarii trebuie sa fi autentificat(a). Click aici!

Articole pe aceeasi tema

7 lucruri pe care sa le faci dupa ce te-ai logodit

7 lucruri pe care sa le faci dupa ce te-ai logodit

Cu tot entuziasmul logodnei probabil nici nu stii de unde sa incepi, asa ca iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.
(...citeste tot)
Adevaruri despre mentinerea relatiilor

Adevaruri despre mentinerea relatiilor

Este usor sa faci dintr-o relatie ceva mai complicat decat este deja. Iata cateva reguli de baza care vor mentine pe drumul cel bun relatia voastra.
(...citeste tot)
3 intrebari pe care sa nu le pui proaspetilor casatoriti

3 intrebari pe care sa nu le pui proaspetilor casatoriti

Iata ce intrebari ar putea strica buna dispozitie proaspetilor casatoriti.
(...citeste tot)
Cum sa reduci amprenta de carbon la nunta

Cum sa reduci amprenta de carbon la nunta

Afla cateva recomandari pentru organizarea nuntii cu efecte nocive reduse asupra mediului.
(...citeste tot)
Ce sa nu posteze miresele pe Facebook

Ce sa nu posteze miresele pe Facebook

Zecile de posatari pe Facebook despre ziua nuntii pot deveni sacaitoare.
(...citeste tot)