Barbieritul mirelui
In ziua nuntii barbatii necasatoriti barbieresc mirele pentru nunta. Barbieritul mirelui simbolizeaza trecerea barbatului de la statutul de burlac la cel de barbat insurat si implicit intrarea in grupul barbatilor insurati.
In timp ce mireasa este gatita de catre nasa si domnisoarele de onoare, mirele este barbierit.
Cine barbiereste mirele
Mirele este barbierit de catre cavalerul de onoare sau alt barbat necasatorit.
Lautarul
In unele zone ale tarii traditia include si un lautar. Mirele are bani sub picior, iar lautarul va incerca sa-i ia banii.
Bineinteles ca barbieritul este doar de forma, pentru a savarsi traditia si pentru a avea pozele aferente. Mirele este asezat pe un scaun, i se pune spuma de ras pe fata care mai apoi este indepartata cu latul cutitului sau cu un aparat de ras din care a fost scoasa lama.
In mod traditional, barbieritul mirelui se face de regula afara, sub un pom, de preferat mar.
Nu recurge la aceasta traditie daca mirele are tenul sensibil, pentru a nu avea surprize neplacute.
Traditia barbieritului mirelui nu tine mai mult de 10 minute. Pentru ca totul sa fie perfect alegeti si o melodie populara care sa mearga cu aceasta traditie.
Comentarii
- Pelicanul Cret: Barbieritul este o artÄ, un ritual efectuat zilnic Èi din acest motiv ar trebui sÄ fie o experienÈÄ cât mai plÄcutÄ Èi satisfÄcÄtoare. Un bÄrbat meritÄ cu adevÄrat un aparat de ras deosebit Èi un pÄmÄtuf de calitate pentru a celebra acest moment intim. http://www.barbierit.ro/barbieritul-traditional03 Sep 2012 la 11:22