Analizele pentru Certificatul Medical Prenuptial


Ce analize trebuie aa faceti pentru a depune dosarul la primarie pentru cununia civila.

Analizele pentru Certificatul Medical PrenuptialCertificatul Medical Prenuptial este dovada data de catre doctor ca viitorii soti nu sufera de nicio boala care ar putea pune in primejdie sanatatea acestora sau a viitorilor copii. Acesta trebuie inclus in dosarul pe care il veti depune la starea civila, in lipsa lui, dosarul va fi respins si nu veti obtine programarea.

Analizele cerute de lege pentru eliberarea Certificatului Medical Prenuptial nu sunt valabile decat 14 zile calendaristice de la data aflarii rezultatului.

Daca deja ati ametit in fata atator informatii si date de care trebuie sa tineti cont, va spunem ca solutia optima este sa va duceti la medicul la care urmeaza sa va faceti analizele si sa le comunicati data la care doriti sa va depuneti dosarul la primarie. Ei stiu foarte bine demersul si birocratia necesara, astfel ca va vor face analizele si va vor pune data de care aveti nevoie.

Important este sa va adresati medicului de familie sau planing familial cu cca. 4 saptamani inaintea nuntii.

Avand in vedere ca majoritatea cuplurilor stabilesc sa se casatoreasca sambata, mai nou si duminica, si ca de la depunere pana la nunta trebuie sa treaca exact 14 zile, asta inseamna ca trebuie sa va prezentati la primarie pentru a va depune dosarul sambata sau duminica. Cum in weekend primariile sunt inchise, dosarul trebuie depus luni dimineata. Aveti grija sa aveti absolut toate actele necesare la dumneavoastra si ca ele sa fie in regula. Daca unul dintre ele nu va fi in regula, nu veti mai putea obtine programarea la data pe care o doriti, astfel ca toate plaurile va vor fi date peste cap.

Atentie insa, ca fiecare oficiu al starii civilie are un anumit tip de analize pe care il cere viitorilor insuratei. Prin urmare, va sfatuim sa va interesati din timp ce anume se cere la primaria unde urmeaza sa va casatoriti voi, pentru a nu va trezi cu surprize neplacute in ultimul moment.

Analiza obligatorie la toate starile civile este RBW (sau VDRL) si reprezinta analiza pentru sifilis dar si o radiografie pulmonara. Deasemenea, in cazul in care nu ti se cere in mod obligatoriu, noi te sfatuim sa iti faci si analiza RH-ului, care este foarte importanta mai ales in cazul intemeierii unei noi familii. Mamicile cu RH-ul negativ sunt cele care prezinta un grad de risc putin mai ridicat si care vor trebui sa petreaca mai mult timp sub supravegherea doctorului pe timpul sarcinii.

Certificatul medical prenuptial se obtine de la medicul de familie sau de la orice policlinica cu plata. In ambele cazuri, el se elibereaza in urma rezultatelor analizelor care poate fi dat pe loc sau la interval de cateva zile. Pretul acestor analize nu este acelasi pentru cei doi parteneri.

 
Numele prietenului:
Email-ul prietenului:
Numele tau:
Email-ul tau:
Mesaj:
 
*Cod verificare
 


Voteaza
Ratting
4.2

    » Pentru a lasa comentarii trebuie sa fi autentificat(a). Click aici!

Articole pe aceeasi tema

7 lucruri pe care sa le faci dupa ce te-ai logodit

7 lucruri pe care sa le faci dupa ce te-ai logodit

Cu tot entuziasmul logodnei probabil nici nu stii de unde sa incepi, asa ca iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.
(...citeste tot)
Adevaruri despre mentinerea relatiilor

Adevaruri despre mentinerea relatiilor

Este usor sa faci dintr-o relatie ceva mai complicat decat este deja. Iata cateva reguli de baza care vor mentine pe drumul cel bun relatia voastra.
(...citeste tot)
3 intrebari pe care sa nu le pui proaspetilor casatoriti

3 intrebari pe care sa nu le pui proaspetilor casatoriti

Iata ce intrebari ar putea strica buna dispozitie proaspetilor casatoriti.
(...citeste tot)
Cum sa reduci amprenta de carbon la nunta

Cum sa reduci amprenta de carbon la nunta

Afla cateva recomandari pentru organizarea nuntii cu efecte nocive reduse asupra mediului.
(...citeste tot)
Ce sa nu posteze miresele pe Facebook

Ce sa nu posteze miresele pe Facebook

Zecile de posatari pe Facebook despre ziua nuntii pot deveni sacaitoare.
(...citeste tot)