Alegerea cortului pentru nunta


Afla cum trebuie sa fie terenul pe care vrei sa amplasezi cortul de nunta, care e marimea ideala si ce accesorii poti folosi.

Alegerea cortului pentru nunta

Amplasarea cortului

Locul ideal pentru un cort este pe un teren uniform si la inaltime. Alege o locatie care ti-ar placea, apoi verifica dupa o ploaie daca raman acumulari de apa. Daca exista vreo acumulare de apa, terenul nu este uniform si va trebui sa instalezi placaj. In plus trebuie sa te asiguri si ca nu sunt in zona utilitati de suprafata.

Marimea cortului

Marimea cortului nu depinde numai de numarul invitatilor ci si de scopul lui. Un cort in care pot incapea in picioare 140 de persoane poate gazdui doar jumatate dintre ei si pentru a sta pe scaun si a lua cina. O regula generala: ofera minin 12 mp pentru o persoana care sta la o masa rotunda, 10 mp la o masa dreptunghiulara si 6 mp pentru o masa de cocktail.

Tipuri de corturi

Corturile cu stalpi, cu ale lor acoperisuri ascutite sunt cele mai populare corturi folosite pentru nunti, iar in plus sunt si mai ieftine. Datorita sistemului de jalonare, aceste corturi pot fi puse pe iarba sau pe nisip, dar pot fi puse si pe astfalt. Dezavantajul este ca stalpii din centru ocupa mult spatiu si blocheaza privelistea.

Corturile in rama cu deschidere libera sunt structuri din materiale plastic si tevi, fara stalpi de mijloc. Costa mai mult decat corturile cu stalpi, dar incap in spatii mai restranse cum ar fi curtile inguste. Sunt corturi usor de incalzit si racit si datorita naturii rigide, poti atarna obiecte de tavan.

Accesorii pentru cort

Firmele de inchiriat corturi iti pot pune la dispozitie si accesorii - steaguri pe care le poti atarna in varful cortului pentru a-i da un aspect de poveste, felinare de hartie in stil japonez, coloane si chiar si rastele pentru a plasa mici ghivece sau aranjamente florale, materiale textile pentru a camufla tevile.

In afara de alb poti inchiria corturi cu model in dungi sau fara model, in orice culoare. Acestea pot fi opace sau transparente cu ferestre de plastic sau chiar sticla. Daca vrei sa vezi stelele noaptea, inchiriaza un cort cu tavan transparent.

 
Numele prietenului:
Email-ul prietenului:
Numele tau:
Email-ul tau:
Mesaj:
 
*Cod verificare
 


Voteaza
Ratting
5

    » Pentru a lasa comentarii trebuie sa fi autentificat(a). Click aici!

Articole pe aceeasi tema

7 lucruri pe care sa le faci dupa ce te-ai logodit

7 lucruri pe care sa le faci dupa ce te-ai logodit

Cu tot entuziasmul logodnei probabil nici nu stii de unde sa incepi, asa ca iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.
(...citeste tot)
Adevaruri despre mentinerea relatiilor

Adevaruri despre mentinerea relatiilor

Este usor sa faci dintr-o relatie ceva mai complicat decat este deja. Iata cateva reguli de baza care vor mentine pe drumul cel bun relatia voastra.
(...citeste tot)
3 intrebari pe care sa nu le pui proaspetilor casatoriti

3 intrebari pe care sa nu le pui proaspetilor casatoriti

Iata ce intrebari ar putea strica buna dispozitie proaspetilor casatoriti.
(...citeste tot)
Cum sa reduci amprenta de carbon la nunta

Cum sa reduci amprenta de carbon la nunta

Afla cateva recomandari pentru organizarea nuntii cu efecte nocive reduse asupra mediului.
(...citeste tot)
Ce sa nu posteze miresele pe Facebook

Ce sa nu posteze miresele pe Facebook

Zecile de posatari pe Facebook despre ziua nuntii pot deveni sacaitoare.
(...citeste tot)