Meniuri de nunta pentru sezonul cald



Tine seama si de anotimp atunci cand iti alegi meniul de nunta.

Meniu de nunta pentru vara

Tine seama si de anotimp atunci cand iti alegi meniul de nunta.

Inainte de a alege meniul stabileste bugetul maxim pe care vrei sa-l aloci. Numarul invitatilor poate decide tipul meniului. O nunta intima poate fi o buna oportunitate sa servesti un meniu mai complicat cu mancare indrazneata.

Ia in considerare si gustul invitatilor. Evita orice mancarea ciudata sau condimentata, in special daca ai un numar considerabil de batrani si copii. Asculta si de sugestiile celor de la restaurant sau de la firma de catering.

Meniuri pentru primavara/vara

Meniul pentru acest sezon trebuie sa fie usor si gustos.

La aperitiv serveste mai multe tipuri de bruschete, prosciutto melone, varietati de branzeturi si legume proaspete.

Cand vine vorba de carne, puiul si pestele sunt o alegere potrivita. Somonul a devenit popular in meniurile pentru nunta dar foarte bun este si salaul fiert, pastravul la gratar sau crapul la tava.

Introdu legumele si fructele de sezon cum ar fi sparanghelul, morcovii, cartofii noi, capsunile si ciresele in meniu.

Fructele de mare se potrivesc de minune cu sezonul cald. Serveste scoici, creteti sau cozi de homari.

Fructele de padure sunt delicioase si adauga o pata de culoare. Poti decora mesele cu ele, le poti servi alaturi de tortul miresei sau poti face o delicioase budinca cu zmeura. Pentru o nunta vara nu uita de pepenele galben si cel rosu. Ofera deserturi fantezie realizate in pepene galben cu inghetata si diverse topinguri.

Bufetul suedez merge deminuna vara si este pentru ca este un bun prilej de a servi mancare rece. Pentru a crea un punct focal poti pune un gratar in aer liber unde bucatarii sa gateasca tot felul de tipuri de carne. Alaturi aseaza o selectie de salate delicioase.

Daca iti faci nunta pe o zi calduroasa, e bine sa eviti orice fel de mancare care nu se pastreaza bine. Prajiturile cu ciocolata, de exemplu, arata minunat, dar nu vor rezista prea mult intr-ul cort pe o zi insorita.

Bauturile racoritoare ar trebui sa fie din abundenta, in special cele fara alcool. In loc de a oferi doar apa si suc de portocale, creeza diferite punch-uri de fructe. Deasemenea, limonada este o alegerea proaspata si binevenita in zilele calduroase de vara.

 
Numele prietenului:
Email-ul prietenului:
Numele tau:
Email-ul tau:
Mesaj:
 
*Cod verificare
 


Voteaza
Ratting
5

Comentarii

  • Adriana R
    Adriana R: Eu nu am mancat niciodata fructe de mare si nu stiu daca mi-ar placea.Eu as renunta la sarmale.La o nunta de vara ar trebui sa fie multe legume si fructe,sucuri naturale,aperitive numai reci.
    19 Aug 2009 la 11:02
  • Camelia M
    Camelia M: Cu fructele de mare e mai greu sa multumesti invitatii. Cunosc multe persoane carora nu le plac.
    11 Aug 2009 la 23:26

  • » Pentru a lasa comentarii trebuie sa fi autentificat(a). Click aici!

Articole pe aceeasi tema

7 lucruri pe care sa le faci dupa ce te-ai logodit

Cu tot entuziasmul logodnei probabil nici nu stii de unde sa incepi, asa ca iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.
(...citeste tot)

Adevaruri despre mentinerea relatiilor

Este usor sa faci dintr-o relatie ceva mai complicat decat este deja. Iata cateva reguli de baza care vor mentine pe drumul cel bun relatia voastra.
(...citeste tot)

3 intrebari pe care sa nu le pui proaspetilor casatoriti

Iata ce intrebari ar putea strica buna dispozitie proaspetilor casatoriti.
(...citeste tot)

Cum sa reduci amprenta de carbon la nunta

Afla cateva recomandari pentru organizarea nuntii cu efecte nocive reduse asupra mediului.
(...citeste tot)

Ce sa nu posteze miresele pe Facebook

Zecile de posatari pe Facebook despre ziua nuntii pot deveni sacaitoare.
(...citeste tot)
Newsletter Planificarenunta.ro
Aboneaza-te la newsletter-ul saptamanal si
vei primi pe e-mail idei si noutati pentru organizarea nuntii!
Pinterest Twitter Google+ Facebook