Alegerea vinului pentru nunta



Indiferent ca vrei sa alegi vin de casa, feteasca, busuioaca, pinot noire, sauvignon iata un ghid care te va ajuta sa alegi vinul pentru nunta.

Alegerea vinului pentru nunta

Indiferent ca vrei sa alegi vin de casa, feteasca, busuioaca, pinot noire, sauvignon iata un ghid care te va ajuta sa alegi vinul pentru nunta.

Despre vinul de la nunta se va vorbi mult, intrucat se va bea destul de mult. Invitatii vor tine minte daca vinul a fost rau sau vor uita cum a fost (ceea ce inseamna ca fost bun si ca au baut mult). Iata cateva informatii care speram ca te vor ajuta sa alegi vinul pentru nunta.

Stilul de servire

Adopti un stil contemporan si servesti pentru inceput tot felul de cocktailuri? Vrei ca sampania sa curga toata noaptea? Sau mergi pe varianta servitii vinului rosu si alb pentru mancare, si sampania pentru toastul de inceperea si sfarsitul nuntii?

Cat vin sa ofer de persoana?

Ideea este sa nu servesti atat de mult incat sa-ti veselesti invitatii prea tare pana la friptura. Dar nici paharele sa fie goale dupa apertiv nu e bine. In general, trei sferturi de sticla de vin pentru o persoana va ajunge pentru intreaga masa de la nunta.

De unde e mai bine sa cumpar vinul?

Trebuie sa studiezi bine piata inainte. Poti merge la magazine specializate de vin, la magazine en gros sau la hipermarketuri. Nu uita nici de varianta apelarii la vinul de casa cumparat de la rude care au case la tara sau langa vreo podgorie renumita.

Vinul de la restaurant

Majoritatea localurilor iti ofera o lista de vinuri din care poti alege. Chit ca pretul vinului va fi mai mare decat daca l-ai cumpara tu, analizeaza si lista lor. Cateodata poate fi mai ieftin si mai convenabil sa comanzi vin de la restaurant pentru ca va exista o taxa pe care va trebui sa o platesti daca vrei sa introduci vin din afara localului.

Sa comand mai mult decat imi trebuie?

Poti cumpara vin mai mult, dar poti discuta inainte cu furnizorul de vin despre posibila returnare a unei parti din vin. In plus, vinul ramas poate fi folositor pentru urmatoarele petreceri pe care le vei organiza.

Vinul in functie de sezon

Vinurile rioja si chardonnay sunt potrivite pentru toamna/iarna. Vinurile rose sau albe cum ar fi sauvignon blanc si vinul alb Sancerre sunt alegeri fresh pentru primavara/vara. Daca vrei vin rosu incearca vinuri fructale ca merlot sau cabernet.

 
Numele prietenului:
Email-ul prietenului:
Numele tau:
Email-ul tau:
Mesaj:
 
*Cod verificare
 


Voteaza
Ratting
5

Comentarii

  • Anca Ciobanu
    Anca Ciobanu: Vinul se alege si in functie de felurile de mancare servite.
    20 Aug 2009 la 18:02
  • Adriana R
    Adriana R: Vinul ar trebui sa fie recomandat de bucatarul nuntii sau de un specialist.El stie ce se potriveste cel mai bine.
    18 Aug 2009 la 22:00
  • oana irina guzu
    oana irina guzu: De vin se va ocupa socrul mik(adik tata),am incredere in gusturile si prietenul care ii va livra vinul special dintr-o podgorie din odobesti
    13 Aug 2009 la 14:47
  • OANA CATALINA DUMITRU
    OANA CATALINA DUMITRU: e bine sa existe o gama variata, ca invitatul sa poata alege ce-i place, asta daca nu ne uitam la bani iar daca vine din partea restaurantului alegem ce-i mai bun de pe lista in functie de mancare.
    28 Mai 2009 la 11:14
  • Camelia M
    Camelia M: Pentru a multumi pe toata lumea e bine sa fie atat vin dulce cat si demidulce si demisec. Culoarea vinului se alege in functie de mancarea servita.
    26 Mai 2009 la 19:22
  • Alexandra Nicola Rosca
    Alexandra Nicola Rosca: Am intalnit la majoritatea nuntilor in special doar vin alb servit. De ce oare? E o greseala?
    Eu as pune si alb si rosu..rosu la friptura si alb la peste...Insa stiu ca o persona cand incepe cu un stil de bautura, prefera sa n-o schimbe. Atunci, cum estimam cantitatile? Cred ca mai bine ramane aceasta problema in sarcina restaurantului...care va putea raspunde in functie de solicitarile primite.
    26 Mai 2009 la 16:10
  • Ioana Rizescu
    Ioana Rizescu: Il voi lasa pe sot sa se ocupe de asta pt ca eu nu sunt o cunoscatoare in acest domeniu.
    25 Mai 2009 la 23:25
  • Georgiana-Cristina Pipa
    Georgiana-Cristina Pipa: noi avem vinul de la restaurant.
    25 Mai 2009 la 18:57
  • aurelia stanciu
    aurelia stanciu: vinul este unul dintre detaliile importante ale petrecerii de nunta. noi l-am cumparat de la valea calugareasca de la o crama si suntem nerabdatori sa vedem reactia mesenilor.
    25 Mai 2009 la 16:32

  • » Pentru a lasa comentarii trebuie sa fi autentificat(a). Click aici!

Articole pe aceeasi tema

7 lucruri pe care sa le faci dupa ce te-ai logodit

Cu tot entuziasmul logodnei probabil nici nu stii de unde sa incepi, asa ca iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.
(...citeste tot)

Adevaruri despre mentinerea relatiilor

Este usor sa faci dintr-o relatie ceva mai complicat decat este deja. Iata cateva reguli de baza care vor mentine pe drumul cel bun relatia voastra.
(...citeste tot)

3 intrebari pe care sa nu le pui proaspetilor casatoriti

Iata ce intrebari ar putea strica buna dispozitie proaspetilor casatoriti.
(...citeste tot)

Cum sa reduci amprenta de carbon la nunta

Afla cateva recomandari pentru organizarea nuntii cu efecte nocive reduse asupra mediului.
(...citeste tot)

Ce sa nu posteze miresele pe Facebook

Zecile de posatari pe Facebook despre ziua nuntii pot deveni sacaitoare.
(...citeste tot)
Newsletter Planificarenunta.ro
Aboneaza-te la newsletter-ul saptamanal si
vei primi pe e-mail idei si noutati pentru organizarea nuntii!
Pinterest Twitter Google+ Facebook